✨ TQ Nordic expanderar genom förvärv av PharusTech AB!

Kandidaters användning av ChatGPT i rekryteringsprocessen: Fusk eller framsteg?

Nuförtiden verkar det som att alla pratar om Large Language Models (LLMs), såsom ChatGPT, och i princip alla tänkbara ämnen. Från matlagning till bibelstudier, till Dungeons and Dragons, verkar det som om det inte finns något LLM:er inte kan göra.

Är AI-verktyg som ChatGPT en genväg till jobbet eller en väg till bättre anställningar?

Large Language Models (LLMs) som ChatGPT skapar debatt. Är de en genväg till lathet eller en motor för produktivitet? Inom rekrytering är den stora frågan: bidrar de till fusk eller effektivare anställningar?

Tänk på internetbaserade anställningstester vid millennieskiftet. Trots oro blev detta en miljardindustri. Med ChatGPT ser vi en liknande utveckling – ny teknik som först skapar oro, men sedan blir en del av framstegen.

Fusk i Rekrytering, eller ett effektivt verktyg?

Neil Morelli från Codility definierar fusk i rekrytering som att kandidater använder verktyg som ChatGPT för att felaktigt demonstrera kvalifikationer de inte besitter. Med denna definition, låt oss utforska hur ChatGPT för närvarande används i rekryteringsprocessen:

“a no or low-knowledge candidate who wouldn't be successful otherwise is now using this to basically impute knowledge that they don't have and signal that they're qualified for a job that they're not qualified for.”

– Neil Morelli of Codility, an IT coding assessment provider

Framtidens arbetskraft och ChatGPT

Kärnfrågan i debatten om ChatGPT i anställning handlar inte om att ersätta mänskliga färdigheter, utan om att utnyttja synergi mellan människor och maskiner. Detta partnerskap kan förbättra vad varje part kan göra självständigt, och lägger till värde i arbetskraften. Trots farhågor om att GPT möjliggör för okvalificerade kandidater att fuska sig igenom systemet, kan en välutformad anställningsprocess med flera utvärderingssteg mildra denna risk. Dessutom erbjuder ChatGPT betydande fördelar i utvecklingen av kandidatutvärderings- och feedbackramverk, som framhållits av Alan Bourne från Sova.

Slutsats: Hur ska vi förhålla oss till kandidater som använder ChatGPT i rekryteringsprocesser?

Faran att ChatGPT leder till en arbetskraft fylld med okvalificerade individer är troligen överdriven. Istället bör vi se LLM:er som ytterligare ett verktyg i människans tekniksamverkan, kapabla att generera positiva och meningsfulla resultat i arbetslivet. Som med alla omvälvande teknologier ligger nyckeln i att hitta balansen mellan att omfamna innovation och bibehålla integritet i processer som rekrytering.

Boka demo

Vi erbjuder en rad fantastiska tjänster och lösningar som kan skräddarsys efter dina specifika behov. Boka en demo med oss idag och låt oss visa dig hur vi kan hjälpa dig.

Boka demo

Boka en kostnadsfri och förutsättningslös demo och upptäck hur vi kan anpassa våra lösningar för att möta just dina behov och förbättra din verksamhet.

Testa vår AI-kollega kostnadsfritt

Säg hej till Theo - Din AI-kollega specialiserad på Talent Management. Just nu kan du testa honom helt kostnadsfritt. Varsågod!